На Тернопільщині з приходом весни почалися масштабні пожежі в екосистемах

Через спалювання сміття, минулорічної трави та інших природних залишків, в області масово стаються пожежі. Минулої доби на Тернопільщині рятувальники шість разів боролися з вогнем в екосистемах.

Зазвичай до лиха призводить людська недбалість і недотримання елементарних правил протипожежної безпеки, – кажуть рятувальники. З приходом весни їм доводиться все частіше гасити вогонь.

 

«Тільки за один день третього квітня зареєстровано 6 пожеж в екосистемах: о 15:20 в м. Чорткові, на відкритій території, виникло загорання минулорічної сухої трави на площі 30 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 6-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління.  20:04 поблизу траси «Тернопіль-Кременець», між селами Ліски та Івашківці Збаразького району виникло загорання сухої трави на площі 100 м.кв. Також на відкритій території поблизу м. Монастириська виникло загорання сухої трави на площі 1 га. У Борщові на вул. Вовківська виникло загорання сухої трави на площі 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 8-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі не допущено розповсюдження вогню на паспортизоване сміттєзвалище, розташоване поблизу місця пожежі;

       О 21:40 поблизу села Данилівці Зборівського району виникло загорання сухої трави на відкритій території, на площі площею 300 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с.Озерна; На відкритій території, поблизу с. Соснів виникло загорання сухої трави на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с.Золотники», – повідомляє управління ДСНС в області.

 

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки й не допускати загорянь в екосистемах. У лісах і парках багаття слід розкладати на спеціально відведених ділянках, ні в якому разі не залишати його без нагляду й обов’язково гасити перед поверненням додому.

Підготувала Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Правоохоронців, які вилучали автівку у Тернополі, заблокували водії на “євробляхах” (Відео)

Наступна стаття

У центрі Тернополя встановили велетенські писанки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.