У Підгайцях тисяча пластунів Тернопільщини святкували своє заснування (Відео)


 

У Підгайцях 800 пластунів святкували «День першої пластової присяги». Сто шість років тому, 12 квітня, складалася перша присяга.

 

Голова Тернопільської пластової округи молодіжної української скаутської організації Пласт Назар Яворський розповів, що з 1912 року «Пласт» розпочав свою багаторічну й непросту історію.

 

 

В суботу, чотирнадцятого квітня, юні пластуни Тернопільщини також складали присягу на вірність Богу та Україні. Згодом усі разом організували «Пластунську гаївку».

 

У Підгайцях пластуни висадили алею пам’яті Володимира Федорчука. Він був пластуном-сеньйором, талановитим виховником та борцем за волю України, членом куреня «Сіроманці», учасником Майдану та учасником бойових дій на Сході України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі з благодійним концертом виступить хор з Арканзасу

Наступна стаття

За ями на дорогах Тернопільщини водіям платитимуть (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.