фото з відкритих джерел
Цьогорічний туристичний сезон у Тернополі розпочатий. Задля підтримки українських гастрономічних традицій та культури в травні у місті планують провести щонайменше чотири гастрономічні фестивалі. З кожним роком «смачні» події набирають все більше популярності, – йдеться на сайті Тернопільської міської ради.
Отож, 4-6 травня тернополяни та гості міста зможуть відвідати фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська Брама». Відбудеться він на Театральному майдані у новому форматі «лаундж». Протягом 3-х днів присутніх розважатимуть кращі тернопільські гурти та діджеї. Очікують також виступ гурту «Мері», Dj Tallin та Dj Wollys і танцювальні змагання під відкритим небом «Майданс Тернопіль». Найкращі шеф-кухарі проведуть майстер-класи та встановлюватимуть черговий кулінарний рекорд.
11- 13 травня у парку «Топільче» на території Козацького острову усі поціновувачі смачної їжі та напоїв зможуть відвідати дегустаційний фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест». Понад 50 сортів крафтового пива зі всієї України, різноманітні способи приготування м’яса, розваги та ще багато цікавого очікує на відвідувачів святкового заходу.
Ще один пивний фестиваль – «Хмільний Кухоль» проведуть 18-20 травня у парку ім. Тараса Шевченка. Це свято у стилі європейських традицій, концепція якого запозичена з подібних фестивалів, зокрема Октоберфест, який є вагомою частиною європейської ідентичності. У програмі фестивалю – виступи місцевих гуртів, конкурси, розваги, дегустація пива та м’ясних виробів. Традиційно, проведення цього фестивалю співпадає зі святкуванням у Тернополі Днів Європи.
Зазначимо, 12-13 травня у парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», присвячений Дню Матері.