Почала колекціонувати вишиванки, через столітній фартушок прабабусі, – Ірина Дмитерко (Відео)


Буковинська, Гуцульська, Львівська – у колекції Ірини Дмитерко понад два десятки вишиванок. Старовинне українське вбрання жінка збирає зі всієї Західної України. Каже, завжди тішиться нагоді одягнути таку красу.

 

Особливе місце у колекції пані Ірини займає 100-літіній  фартушок. Його вишивала прабабуся. Колекціонерка довго шукала сорочку, яка б підійшла до такого цінного вбрання.

 

– Дуже складно було знайти вишиванку в червоно-зелених кольорах. А саме такими нитками моя прабабуся вишила фартушок.  Загалом підібрати гармонійний образ  до кожної вишитої сорочки – важко. Адже гармонійно поєднуватися має і плахта і навіть крайка, – розповідає заступник фінансового директора Агрохолдингу «МРІЯ» Ірина Дмитерко.

 

Жінка зізнається, відколи почала колекціонувати вишиванки для неї замало одягнути саму сорочку. Тож як тільки випадає нагода – приміряє  цілий український стрій. Каже довершують образ – прикраси. Їх Ірина Дмитерко  виготовляє власноруч. На аукціонах шукає старовинне каміння, медальйони, дукачі чи зґарди . Вірить, що кожен елемент, який формує у намисто, несе своєю енергетику та надихає.

 

– Найціннішими для мене є білі баламути і медальйон що на них. Він з 18 століття. Був у пошкодженому стані, але чоловік відшліфував і тепер медальйон прикрашає намисто, – продовжує пані Ірина.

 

Колекціонування, зізнається пані Ірина, дає відчуття зв’язку поколінь. Тому особливо вдячна керівництву агроходингу «МРІЯ» за ще одну нагоду насолодитись власним  хобі.

 

– У День вишиванки приємно, що кожен працівник приходить на роботу у своїй найріднішій вишиванці і показує культуру свого роду. Дуже приємно що Агрохолдинг «МРІЯ» підтримує цю традицію, яка є дуже важлива для нас українців, – каже заступник фінансового директора.

 

У День вишиванки працівники компанії традиційно фотографуються в українському вбранні. А найгарнішу – відзначають.

 

Попередня стаття

На Підгаєччині через коротке електрозамикання сталася пожежа

Наступна стаття

У Тернополі на Чернівецький водій автівки збив дитину

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.