Гуцульськими вишиванками дивує тернополян Михайло Тринога (Відео)


До Тернополя жителя Івано-Франківщини Михайла Тринога привела улюблена робота. Чоловік вже 7 років працює начальником контрольно-ревізійного відділу Агрохолдингу «МРІЯ». Каже, завдяки посаді має можливість побачити та пізнати звичаї багатьох куточків України. Адже здійснює перевірку не лише обєктів Тернопільщини, а й Хельниччини та Рівненщини.

 

Проживає пан Михайло у квартирі скромно, по- холостяцьки. Окрім ідеального порядку у кімнаті, є ще одна річ, яка дивує. На полиці шафи – стос вишитих сорочок.  Чоловік зізнається, це – праця його дружини, якою він пишається. Вона – вишивальниця. В його колекції є одяг, до якого доклалася рука кожної з жінок його родини.

 

– Коли ми одягаємося всі в однакову вишиванку. Це нас ідентифікує як родину, і воно гарно виглядає, і ми розуміємо, що то ми є одна сім’я. В нашій родині є така традиція, вона походить від моєї бабусі по батьковій лінії, яка проживала на теренах Коломийщини. На всі великі церковні свята в нас в родині всі одягають вишиті сорочки, – розповідає Михайло Тринога. 

 

У сім’ї Михайла Триноги – троє дітей. У вишиті сорочки мама одягнула всіх. Кожен має їх кілька. Одягаються всією родиною у вишиванки на всі свята. Звичаї, що передаються з покоління в покоління, -переконаний пан Михайло, – допомагають у життєвих ситуаціях. На свято вишиванки,  яке відбудеться в Агрохолдингу «МРІЯ» пан Михайло обирає сорочку із коломийським орнаментом.

– Дуже добре що на Агрохолдингу Мрія я така традиція, Святкувати День вишиванки. То є ще одна нагода одягнути вишивану сорочку та показати наші українські традиції, – каже пан Михайло.

 

Попередня стаття

У Тернополі дощитиме до вихідних, кажуть синоптики

Наступна стаття

17 травня – День вишиванки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.