На Тернопільщині у працівників дитсадочку знайшли стафілокок

В дитячому садочку у Микулинцях на Тернопільщині 9 травня зареєстрували спалах інфекційного захворювання. Одночасно у навчальному закладі захворіли більше десяти дітей. Головне управління Держпродспоживслужби в області надало з цього приводу оновлену інформацію. Згідно з нею, станом на 17 травня зареєстровано 12 хворих дітей, повторних випадків – не було. Основний діагноз – норовірусна інфекція. Його підтвердили лабораторно у 9 малюків. Діти лікуються амбулаторно.

 

У дитячому садочку відібрали всі необхідні аналізи для проведення перевірки. Так, у змивах з об’єктів навколишнього середовища виявили бактерії групи кишкової палички – 5 взірців на харчоблоці та стафілокок – 2 взірці на харчоблоці та у спальні.  Серед персоналу – у 3 осіб виділений золотистий стафілокок.

 

Згідно з розпорядженням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільської області №06 від 11 травня 2018 року ДНЗ «Веселка» – закритий. За результатами обстеження закладу –  підготовлений Припис і направлений керівництву закладу до виконання. Окрім цього, осіб, у яких виявлений стафілокок, відсторонили від роботи до встановлення діагнозу, призначення їм лікування чи санації. До роботи їх допустять лише після контрольних результатів лабораторних обстежень.

 

За повідомленням Держпродспоживслужби, захворювання дітей у дитсадочку підтверджує недостатній контроль з боку керівництва закладу. Зокрема, за організацією харчування дітей і є наслідком виявлених порушень санітарних норм і правил у дитячому садочку.

 

Микулинецький дитячий ясла-садок «Веселка» може відновити свою роботу після ліквідації спалаху, перевірки виконання Припису Держпродспоживслужби та контрольних лабораторних досліджень на якість проведеної дезинфекції, про що буде винесено відповідне Розпорядження начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільської області.

 

Висновки щодо джерела норовірусної інфекції та факторів передачі будуть зроблені після отримання всіх результатів лабораторних досліджень та матеріалів епідрозслідування, яке ще триває.

Попередня стаття

Королівське весілля принца Гаррі та Меган Маркл: онлайн-трансляція церемонії (Наживо)

Наступна стаття

ДТП на Тернопільщині: вантажівка злетіла з дороги і впала в обрив

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.