1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Діти – це головна радість і надія для батьків. Вони – майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу.

 

Щорічно День захисту дітей в Україні відзначають 1 червня. Вперше цей День відзначили в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

 

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

 

У цей день влаштовують різні розважальні заходи для дітей – конкурси з подарунками, концерти, всілякі виставкові та пізнавальні заходи. Вітаємо з Днем захисту дітей!
Попередня стаття

Влітку тернопільських дітей пильнуватимуть правоохоронці

Наступна стаття

На Тернопільщині зафіксували вісім нових спалахів кору

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.