Головну причину, чому чоловіки живуть менше за жінок – з’ясували

Статистика невблаганна: у всьому світі тривалість життя чоловіків менша за тривалість життя жінок в середньому на 10 років. Це не залежить ні від соціального статусу, ні від економічних реалій.

 

Швейцарським вченим вдалося виявити одну з причин того, чому чоловіки живуть менше за жінок. Винна у цьому Y-хромосома, проблеми з якою істотно збільшує ризик розвитку онкологічних хвороб та інших важких патологій у чоловіків  порівняно  з жінками.

 

Генетичне дослідження проводилося міжнародною командою вчених. Були проаналізовані зразки крові більш ніж 1600 чоловіків похилого віку на предмет виявлення генетичних відхилень. Встановили, що найпоширенішою зміною є втрата частиною лейкоцитів Y-хромосоми. Такі мутації виникають в процесі поділу соматичних клітин і поступово накопичуються до зрілого віку.

 

Раніше дослідники обходили увагою Y-хромосому, оскільки  вважали її лише носієм генів, що відповідають за особливості будови і функціонування організму чоловіка (адже вона присутня тільки у чоловіків, тоді як у жінок наявні дві Х-хромосоми). Дослідження вчених показало, що в  ній присутні гени, які відповідають за захист від  злоякісних пухлин. Тому втрата лейкоцитами хромосоми, що часто спостерігається у літніх чоловіків, веде до суттєвого зростання ризику розвитку раку – у порівнянні з жінками того ж віку.

 

В незалежності від того, скільки людина проживе – 100 чи 150 років), нехай ці роки будуть сповнені щастям, радістю, повноцінністю і розумінням того, що за життя було реалізовано все омріяне, здійснено все заплановане. Довгих і щасливих років життя Вам.

Джерело: Добрий лікар

Попередня стаття

Експертів-криміналістів Тернопільщини привітали з прийдешнім днем служби (Відео)

Наступна стаття

20 червня – Всесвітній день біженців

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.