“Чоловік загинув, у мене травми”, – учасниця тернопільської спартакіади (Відео)


 

У Тернополі відбувся I перший етап Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві «Сила духу». Півтори сотні учасників з різних районів області змагалися в армспорті, бомбаскеті, гирьовому спорті, дартсі, настільному тенісі та шахах.

 

Учасниця змагань Галина Пуренко після травми продовжила працювати на тій же роботі. На змагання приїхала вперше.

 

– Я потрапила в ДТП з чоловіком, він загинув, у мене залишилися травми. Зараз хочеться спілкуватися з такими ж людьми. Ніхто уваги сильної не звертає на тебе і не бачить твоїх дефектів, тому що всі такі самі, однакові люди по духу, – розповідає пані Галина.

 

Михайло Мішталь щороку бере участь в спартакіаді. Цього разу приїхав зі всією сім’єю.

 

– Я отримав травму на виробництві. Наїхав на мене трактор і так сталося, що став інвалідом, але є люди, які допомагають жити далі.

 

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціально страхування в Тернопільській області Федір Бортняк зазначає, що  біда трапляється найчастіше там, де її найменше чекаєш. Варто переконувати потерпілих, що після травми життя не закінчується. За його словами, на першу спартакіаду в 2013-му приїхало одинадцять чоловік, цього року – 150.

 

За результатами змагань, 1-ше місце отримала команда Бережанського відділення, 2-ге місце – Тернопільське міське відділення, 3-тє місце – Кременецьке відділення. З переможців буде сформована команда з 11-ти спортсменів, які представлять Тернопільщину на наступному етапі Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві «Сила духу».

 

Варто зазначити, фінальний етап змагань відбудеться у вересні в Ужгороді. Минулого року команда з Тернопільщини посіла третє місце.

 

Юліана ДІТКУН.

 

 

 

 

Попередня стаття

Шанувальників спорту запрошують на Олімпійський день – 2018 у Тернополі

Наступна стаття

Найближчими днями на Тернопільщині прогнозують грози та град

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.