Синдром хронічної жертви: чому деякі люди завжди скаржаться?

Люди, які мають  синдром хронічної жертви, часто сприймають це як спосіб життя і не визнають, що вони використовують його, щоб отримати те, чого хочуть.

 

Чи знаєте ви людей, які страждають на синдром хронічної жертви? Є багато можливих причин. Однак всі вони призводять до загальних характеристик, які вирізняють цей тип людини. Люди з уим синдромом зазвичай дуже невпевнені в собі, залежні від допомоги інших, нездатні вирішити свої власні проблеми або визнати свої помилки.

 

Синдром жертви вважають можливим симптомом психологічного розладу, адже він може проявитися з більшою інтенсивністю. Це зрештою впливає не лише на їхній спосіб життя, але й на оточення.

 

Ось деякі найочевидніші характеристики тих, хто має синдром хронічної жертви:

1. Вони звинувачують інших у відсутності допомоги.

2. Несвідомо маніпулюють фактами. Неважливо, якою може бути справжня історія за їхніми проблемами. Вони завжди шукають способу хибно висвітлювати факти, тому щоб вони здавалися провиною іншої людини, а не їхньою власною.

3. Люди із цим синдромом мають обмежену самокритичність.

4. Їхня уява зосереджена на нещасті.

5. Вони несвідомо маніпулюють – впливають на людей, виставляючи себе жертвами повсякчас. Коли з ними трапляється нещастя, інші відчувають відповідальність і надають їм допомогу, яку вони шукають.

6. Проблема стає вічною. Синдром хронічної жертви – це проблема, яка з часом тільки посилюється. Їхні нещастя та скарги стають звичними.

 

Джерело: Моє здоров’я

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

Тернопільські випускники здобули 200 балів на ЗНО заради медицини (Відео)

Наступна стаття

Начальнику Нацполіції Тернопільщини присвоєно звання генерала

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.