У Тернополі на фестивалі гончарів зліпили двометровий глек (НАЖИВО)


У парку Топільче на Козацькому острівку триває Всеукраїнський фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять». Дійство у Тернополі проходить вдруге. Цьогоріч об’єднує понад 30 професіоналів з України та закордону.

 

– До нас приїхали майстри з Києва, Львова, Харкова, Луцька, Івано-Франківська. Також є гості з Білорусії та Америки. Це справжні майстри своєї справи. Тернополяни мають на що подивитися та чому навчитися, – розповідає організаторка фестивалю Уляна Джигринюк..

 

Родзинка фестивалю – 2-метровий глек, який гончарі виліпили вчора. Сьогодні його сушитимуть, а згодом випалюватимуть. Також сьогодні на гостей свята чекає унікальна подія – розпис посуду кольоровою глиною.  А ще конкурси майстерності гончарів, майстер-класи для охочих та ярмарок рукотворів, де можна буде придбати авторські роботи учасників фестивалю.

Попередня стаття

В пам’ять про загиблих бійців АТО на Тернопіллі проведуть богатирський турнір

Наступна стаття

На Тернопільщині ліс перетворюється на смітник

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.