“На небесах тільки й говорять, що про море”

Море вабить людей своєю магічною красою та загадковою величчю. Не дивно, що багато письменників присвячували морю свої найкращі твори. Сьогодні ми зібрали всі найкрасивіші і неймовірно проникливі висловлювання, які розтопили наші серця, і, якщо ви любите море, так само, як любимо його ми, напевно, розтоплять і ваші. Десять цитат про море, які відгукнуться у вашому серці.

 

“Зрозумій, на небесах тільки й говорять, що про море. Яке воно безмежно прекрасне. Про захід сонця, який вони бачили. Про те, як сонце, занурюючись у хвилі, стало червоним, неначе кров. І відчули, що море ввібрало енергію світила в себе, і сонце було підкорене, і вогонь вже догорав у глибині. А ти? Що ти їм скажеш? Адже ти жодного разу не був на морі… К/ф “Достукатись до небес”

 

“Ті, хто починає новий день із зустрічі з морем, не можуть бути злими або нещасними. І яке це море – літнє чи зимове, – не має значення. Коли бачиш, як прокидається сонце, як м’яко потягується вода, мружачись від перших променів, розумієш, що зовсім не важливо, на чому спати, що в тебе є і куди треба поспішати після того, як прокинешся. Головне – дочекатися ранку, щоб відкрити очі і обійняти поглядом море.” Єльчин Сафарлі “Якби ти знав”

 

“Життя біля моря. Це найкраще – чути його шум вдень і вночі, вдихати його запах, гуляти вздовж берега і дивитися за горизонт, де округлюється земля… Усвідомлювати, що там, в глибині, відбувається стільки такого, що нам ніколи не побачити і не впізнати. Немов за твоїм порогом одразу починається якась велика таємниця… А ще шторми. Коли хвилі здіймаються вище хвилерізів, вітер гне дерева як траву, а ти спостерігаєш за усім цим, сидячи в домі, де тепло, сухо і затишно…”   Джоджо Мойес “Вілла “Аркадія”

 

“У моря іноді хороший характер, іноді поганий, і неможливо зрозуміти, чому. Адже ми бачимо тільки поверхню води. Але якщо любиш море, це не має значення. Тоді приймаєш і погане і хороше…” Туве Янсон “Мумі-тато і море”

 

“У відкритому морі повітря свіже, рани зарубцьовуються швидше, а тиша – така щільна, що в ній можна ставити питання, які не мають відповіді, і не мучитися власним мовчанням.” Артуро Перес-Реверте “Мапа небесної сфери, або Таємний меридіан”

 

“Море – це все! Воно вкриває собою сім десятих земної кулі. Дихання його чисте, повне життєдайної сили. У його безкраїй пустелі людина не може бути самотньою, бо навколо себе вона відчуває, як б’ється життя.” Жюль Верн “20 тисяч льє під водою”

 

“Ось чого їй так бракувало – моря, її величного сусіда протягом двадцяти п’яти років, моря з його солоним повітрям, його гнівними поривами, його гучним голосом, його потужним подихом, моря, яке щоранку бачила зі свого вікна в Тополях, яким дихала вночі і вдень, яке постійно відчувала біля себе і, сама того не усвідомлюючи, полюбила, як живу людину.” Гі де Мопассан “Життя”

 

“Подивіться по довше на море, коли воно вередує або бушує, подивіться, яким воно буває прекрасним, і у вас будуть всі історії, які тільки захочете. Про кохання і небезпеки, про все, що життя може принести у вашу сіть. А те, що часом не ваша рука керує штурвалом і вам залишається тільки вірити, так це добре.” Джоджо Мойес “Срібляста бухта”

 

“Море зачаровує, море вбиває, хвилює, а ще смішить, іноді зникає, іноді виряджається озером або робить бурі, пожирає кораблі, дарує багатства, не дає відповідей; воно і мудре, і ніжне, і сильне, і непередбачуване. Та головне – море кличе.” Алесандро Барікко “Море-океан”

 

“Живучи біля моря, люди стають мудрими. Вони не замкнені в горах і не прив’язані до одноманітної рівнині. У моря є простір для очей. Напевно, це допомагає людям вільно мислити.” Анніка Тор “Глибина моря”

 

Джерело: k1.ua

 

Попередня стаття

Тернополянин, якого затримали за вбивство, вини не визнає (Відео)

Наступна стаття

У синіх трусиках і з купою прихильників. Гурт «ВІА Кіп’яток» опублікував новий кліп (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.