У Тернополі збирають гроші на притулок для бездомних тварин

Проект “Тернопіль  time”

На тернопільських вулицях більшає бездомних тварин, – констатують місцеві жителі. Люди побоюються, що бездомні собаки загрожують їхній безпеці.

Жителька мікрорайону «Східний» у Тернополі Ярина Бас каже: неподалік її будинку постійно бігає зграя собак. Жінка побоюється, щоб тварини не напали на її дитину. «Я не знаю чого чекати від тої тварини. Собаки великі. Видно, що стерилізовані. Але всеодно страшно. Боюся за свою дитину. Думаю зграї собак не повинні бігати вулицями міста».

Стежить за чисельністю безпритульних собак у місті ТзОВ «Зооцентр». Працівники організації після звернень тернополян виїжджають на місце, де перебувають безпритульні собаки; при потребі стерилізують їх чи вакцинують.

Частково вирішити проблему бездомних собак у Тернополі може спорудження притулку. Наразі тернопільські зоозахисники збирають кошти на його будівництво. «Тернопіль – чи не єдиний обласний центр України, де досі немає жодного притулку для тварин. Допомагаючи тваринам – ми допомагаємо людям, але робити це неймовірно важко, а інколи і зовсім неможливо без притулку. Тому просимо не бути байдужими, адже сума збору – це всього лиш вартість одноразового проїзду у маршрутному автобусі усіх жителів Тернополя. Важлива саме кількість тернополян, що долучається до доброї ініціативи», – каже волонтерка Людмила Чеховська.

За словами волонтерів, потреба у притулку для бездомних тварин особливо загострюється в осінньо-зимовий період. Відтак тернопільські зоозохисники вирішили докласти максимальних зусиль, щоб спорудити в обласному центрі притулок. Однак навіть після створення такого притулку, проблема з бездомними тваринами повністю не вирішиться. «Звісно, це не дозволить забрати всіх тварин з вулиці у притулок, адже притулок є лише базою для здійснення допомоги тваринам у лікуванні та прилаштуванні. Однак, притулок, разом з іншими шляхами, серед яких і обов’язкова реєстрація і стерилізація домашніх тварин, що не підлягають ліцензійному розведенню, і контроль за дотриманням природоохоронного законодавства – допоможуть у вирішенні проблеми, що стало такою актуальною“, – додає Людмила Чеховська.
За словами волонтерки, грошові надходження для спорудження притулку для бездомних тварин у серпні збільшилися у шість разів. До слова, цими вихідними в обласному центрі відбувся гаражний розпродаж, під час якого продавали різноманітні сувеніри. Виручені кошти спрямують на поточні потреби бездомних тварин, а також створення притулку.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

«Я був за кордоном, але маю працювати у своїй країні», – зварювальник Олександр Кухаренко (Відео)

Наступна стаття

Встав не з тієї ноги: вчені підтвердили популярний міф

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.