На Бережанщині вовки напали на село. Відбивались люди і собаки

Вечір 4 жовтня для жителів села Шибалин Бережанського району видався неспокійним. На село напав  вовк. Близько 21:00 години, за словами очевидців, на подвір’я місцевого жителя забіг звір, який почав кусатись з собакою. Після того, як втрутився господар, вовк вибіг з подвір’я і забіг на подвір’я сусідки. Від дикої трарини господиня відбивалася разом з трьома собаками. При цьому жінка отримала кусані рани. Вилами потерпілій вдалося поранити вовка. Про подію повідомили у поліцію.

 

Проте вже наступного дня, 5 жовтня, о 6:00 ранку на жительку села, яка йшла на роботу, знов напала тварина та покусала її. Жінка не може сказати, чи то був вовк чи собака, бо на дворі були ще сутінки. Того ж дня від від нападу тварини постраждала ще одна жінка, яка йшла на роботу вже о 8:00 годині ранку.

 

Наступне повідомлення про напад тварини надійшло від місцевого жителя о 7:30 годині. Чоловік розповів, що на його подвір’я забіг звір, подібний до вовка та напав на собаку, яка була прив’язана. На шум, крики збіглись сусіди і тварина втекла. При цьому встановлено, що собаку ще одного жителя знайшли мертвою недалеко подвір’я на городі з рваними ранами.

 

На цьому напади не припинилися. Два жителі села Жовнівка, ідучи на роботу, близько 9:00 також постраждали від невідомої тварини. Але чоловіки не стали чекати, а самі вступили у двобій. З допомогою третього колеги, який підоспів на поміч, нападаючу тварину вони вбили. При огляді встановили, що це самка, родичі якої були собака та вовк, на що вказують колір та склад шерстяного покрову, будова тулуба, ніг, хвоста, коротеньких вух, однак морда собача.

 

Спеціалістами районного управління Держпродспоживслужби, лікарні та лабораторії ветеринарної медицини трупи тварин було вилучено, місце загибелі продезінфіковано, голови відчленовано для подальшого дослідження на сказ, трупи спалено.

 

З участю сільського голови с. Шибалин, представників районного відділу управління ДСНСУ, поліції проведено подвірний обхід громадян села з метою встановлення потерпівших як людей, так і тварин. З’ясували, більшість собак, які вступали в контакт з невідомою твариною – з виявлених, були щеплені проти сказу, тому вони не несуть загрози здоров’ю людей. Четверо тварин піддано вимушеній вакцинації згідно затвердженої інстукцією схеми.

 

У підсумку від покусів звіра постраждали три жінки, невідома тварина побувала в чотирьох господарствах, де відмічені сутички з собаками, з яких одна загинула.

 

Стверджувати або заперечувати, що напад на людей та собак відбувався однією чи різними невідомими тваринами, чи пов’язані між собою ці випадки, чи це збіг обставин в часі, ніхто не береться, – зазначив Андрій Гудзиляк у своєму пості. Проте закликають всі власників тварин обов’язково щорічно прищеплювати собак і котів проти сказу.

Попередня стаття

«Нічні клуби, кав’ярні та концерти», – жителі Теребовлі про дозвілля (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі на залізничному вокзалі стоять цистерни країни-агресора

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.