У чоловіка, який на Тернопільщині вбив вовка, жодної подряпини (Відео)


Закривають браму на всі замки. Так у селі Шибалин Бережанського району захищаються від вовків. За останні дні тварина кілька разів нападала на людей та свійських тварин. На подвір’ї Михайла Вирсти вовк побував  вдосвіта. Тут зчепився з його собакою. На гавкіт збіглись сусіди – звір налякався і втік.

 

Чутки про напад вовків швидко розійшлися селом. Нині люди,не те що в гості, бояться виходити на власне подвір’я.

 

Набіги вовків на людські помешкання – непоодинокі. У селі навіть  оголосили надзвичайний стан, бо протягом дня зафіксували півдесятка випадків.

 

-Я просив забирати дітей з дитячих садочків і шкіл. Бо ми не знали що відбувається. За короткий період надійшло 5 повідомлень про напад вовків на людські помешкання, – каже Шибалинський сільський голова Петро Сеньчик.

 

На одного з сіроманців днями натрапив пан Степан із сусіднього села Жовнівка. Чоловік поспішав на роботу, як з лісових хащів вискочив вовк. Він повалив чотирилапого на землю і притис всім тілом. Як діставав мобільний, аби покликати на допомогу – не пам’ятає. Жартує, в нього самого спрацював інстинкт самозбереження.

 

– Я подумав що це собака. Ще й кричу йому, щоб з дороги зійшов. А він біжить просто на мене. Я вдарив його колесом, а він в мене сумку вкрав. Потім накинувся. Я повалив вовка на землю. Але як це було не пам’ятаю. Напевне в самого спрацював інстинкт самозбереження, – розповідає Степан Фанга.

 

Вилами і сокирами селяни вовка вбили. На місці зустрічі досі видніються сліди крові.Її ветеринари обробили, бо, ймовірно, тварина була скажена.

 

Лісами Бережанщини розгулює ціла зграє вовків. З семи хижаків вже вдалося відстрілити п’ятьох.  Решта й далі шукає їжу поблизу людських помешкань.

– Це помість чистого вовка із бродячими псами. Вони не так бояться людей, але апетит у них практично не відрізняється від вовка. Вони мають з’їсти в сутки не менше 4 кг м’яса, – головний мисливствознавець Товариства мисливців і рибалок Святослав Заклекта.

 

Вовків на Тернопільщині значно побільшало, – констатують лісівники. Хижаки тікають від дощового карпатського клімату і оселяються тут. Куди мігруватимуть далі – невідомі. Тому людей застерігають до лісу по одинці не ходити.

 

Попередня стаття

У Тернополі вчителі та лікарі йдуть до чиновників з протестами (НАЖИВО)

Наступна стаття

На Бандери ДТП: легківка збила мотоцикліста (Фото)

One Comment

    Avatar
  • Як би не хавчик в сумці?то вовк би жив

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.