На Тернопільщині – чергові спалахи кору

Проект TERNOPILTIME

У жовтні на кір захворіло близько трьох сотень жителів області. Порівняно з вереснем кількість хворих подвоїлася, – кажуть лікарі-епідеміологи. Ситуацію з кором на Тернопільщині називають неблагополучною.

«У період жовтня маємо більше трьохсот нових діагнозів кору. А у вересні було зафіксовано 144 випадки кору. На жаль, ситуація з кором неблагополучна, триває ріст захворюваності. У 2017-му році кором перехворіло в області 298 осіб, а вже у 2018 році – 1780 осіб. Найбільше хворих зареєстровано у місті Тернополі, Збаразькому, Борщівському, Тернопільському, Теребовлянському районах», – каже лікар-епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Маціпура.

Наразі в області зафіксовано одинадцять спалахів кору, один із них у Тернопільській ЗОШ №24. У навчальному закладі захворіло четверо дітей. Але завдяки канікулам, карантин не запроваджують.

«В школі трапилося чотири випадки кору в чотирьох різних класах по одні дитині захворіло. Класи, у яких виявлено випадки кору, були на карантині, тобто діти навчалися в одному кабінеті, щоб зменшити контакти з іншими учнями. Також ми посилили заходи дезінфекції в школі. Оскільки школа пішла на канікули, то припиняти навчання потреби не було», – додає директор ЗОШ № 24 Ігор Каразія.

Лікарі наголошують: інкубаційний період кору – три тижні. Серед ознак захворювання: підвищена температура тіла, нежить, кашель, пізніше з’являється висипка. Кір страшний наслідками, – наголошують епідеміологи. Адже тільки цього року від недуги померло 14 українців, десять із них – діти. За інформацією МОЗ, вбереже від хвороби щеплення, процедуру проводять безкоштовно.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

Між небом і землею: 60-річні тернополяни літають на парапланах (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі через потепління призупинили опалення

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.