Тернополяни втретє зібрались на транспортне віче (НАЖИВО)


Вже втретє тенополяни збираються на народне віче, аби обговорити ситуацію з цінами на проїзд у громадському транспорті. Кажуть, що сьогодні, 18 листопада, громада повинна визначити наступні кроки у боротьбі за якісні і доступні пасажирські перевезення в місті.

Нагадаємо, з 1 листопада тарифи на проїзд у Тернополі змінювалися кілька разів. Спочатку громадський транспорт бойкотували тернополяни, бо не хотіли платити 8 гривень у тролейбусі та 9 у маршрутці. Коли ці тарифи скасували – на маршрутки не виїхали водії автобусів.

Аби встановити травильний тариф у міській раді замовили незалежну експертизу, сформували профільну депутатську комісію. Рішенням яких було наступне:

З 17 листопада вартість проїзду у Тернополі становитиме 5 грн. у тролейбусах та 6 грн. у маршрутках, а з 20 грудня буде відновлена дворівнева система оплати за проїзд:
• У тролейбусах – 5 грн. при розрахунку картками, 6 грн. – готівкою
• У маршрутках – 6 грн. при розрахунку картками, 7 грн. – готівкою.

Натомість тернополяни новини тарифами не задоволені.

– Розрахунки та пропозиції подані громадськістю цілковито проігноровані, також не взято до уваги напрацювання робочої депутатської комісії по транспорту!Нам не повідомили ні результатів аудиту, ні назви фірми, яка проводила аудит! Ми вимагали відкритості та прозорості у формуванні тарифу, а отримали у відповідь кулуарні домовленості та повне ігнорування думки громади, – коментує ситуацію Олег Синовець.

 

Що обговорюватимуть сьогодні на транспортному вічі – Перше інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР покаже НАЖИВО.   Онлайн-трансляцію Ви можете переглянути на нашому сайті www.mediator.te.ua, а також на сторінці “МедіаТОРа” у Фейсбук.

Попередня стаття

18 листопада – День працівників сільського господарства України

Наступна стаття

Попри негоду аграрії краю зібрали рекордний врожай

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.