Чоловік, який під час пожежі вистрибнув з вікна, в реанімації (Відео)


Вистрибнув з третього поверху, щоб врятуватися від вогню. Тернополянин Віталій Олійник став заручником пожежі у власній квартирі. Відчинивши вікно чоловік благав про допомогу. Крики почула сусідка. Вона дивом встигла витягнути матрац та кинути його під балкон, як чоловік зірвався.

 

– Він просив, щоб його врятували. Казав що згорить живцем, бо не має куди вийти. Ми теж були в паніці, не знали що робити. Але поруч була мама і ще йшла якась жінка – вирішити витягнути матрац з ліжка і кинути під балкон. Ми ледь встигли його донести, як чоловік впав, – розповідає мешканка будинку на вулиці Текстильна, 16 Соломія.

 

Коли сталася пожежа у квартирі не було нікого. Про біду подружжя повідомили сусіди телефоном. До квартири кинулись обоє. Там Віталія заблокувало дверима. Іншого виходу, аніж вистрибнути з вікна, у чоловіка не було. Тим часом дружина втекла коридором.

 

Нині Віталій у реанімації. У нього переломи стоп та найгірше – травма спини.

– У чоловіка компресійний перелом хребця і здавлення спинного мозку, останнє якраз приводить до ряду неврологічних порушень. Наші фахівці вночі провели кількагодинну операцію. Нам вдалося усунути компресію спинного мозку, поставити пластину, яка зафіксувала саме тіло хребця. Далі маємо ще одну операцію на стопах і через пів року реабілітації думаю чоловік стане на ноги, – каже головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

 

Медичної допомоги потребувала дворічна донька сусідів Злата. Дівчинка надихалася диму і ніч провела у лікарні.

– Ми живемо на п’ятому поверсі. Я відчув запах диму, відчинив двері, а там чорна хмара. Швидку одягнув дитину, думав винести її на вулицю. Але диму було дуже багато. Дитина надихалася. Нас забрала швидка, – розповідає  батько постраждалої дівчинки  Михайло.

 

Під час пожежі з будинку евакуювали майже півсотні людей. На кілька годин виключили всі комунікації.

 

Що стало причиною загоряння – з’ясовує комісія. А сусіди припускають, що виною всьому – несправна проводка.

 

Нині у квартирі Олійників – попелище. Двох діток забрала бабуся. Ірина ж від учора чергує в лікарні. Попереду у Віталія ще одна операція  та тривала реабілітації. Як справиться з усіма клопотами жінка поки не уявляє та сподівається на допомогу небайдужих.

 

Аби допомогти сім’ї, гроші можна надіслати на картку: 4149 4390 0294 1288 – Олійник Ірина

 

Попередня стаття

У Тернополі суд збільшив заставу підозрюваному у нападі на екс-депутата міськради

Наступна стаття

На Тернопільщині передбачають 16-18 градусів морозу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.