На Тернопільщині 81-річна бабуся розмальовує іграшки (Фото)

 

Жителька Теребовлі, 81-річна Віра Самолук, розписує  іграшки. У її будинку ялинка вбрана у новорічні прикраси, яким понад півстоліття.

Серед чудових іграшок є й особливо пам’ятні. Це ті, які розмальовувала у переддень народження нині вже 57-річної дочки Галини, а ще – присвячені п’яти внукам та дев’яти правнукам.

 

Про це Віра Самолук розповіла кореспонденту Укрінформу. 

Жінка майже 35 років працювала на Теребовлянській фабриці ялинкових прикрас у цеху художнього розпису іграшок.

 

– “На початку 50-х розписували звичайні скляні кулі, Дідів Морозів, Снігурок, шишечки та грибочки. Були і скляні «робітники і селянки», «шахтарі», «комбайни і паровозики». Потім відтворювали перший супутник, ракету, собачок, які злітали у космос, космонавта у скафандрі, а ще – качани кукурудзи, «кошики достатку» із написом «СРСР». А потайки, від начальства розписували для своєї родини іграшки із Ангелами, Святим сімейством, маленьким Ісусиком, скляні кулі із написами «Христос Рождається!». Я й нині їх зберігаю», – розповіла майстриня.

 

Традиційно щороку на новорічній красуні у пані Віри з’являються нові іграшки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ялинкові прикраси майстрині Віри Самолук / Фото: Снітовський Олег, Укрінформ

Попередня стаття

Очільник Нацполіції краю проінспектував організацію роботи Тернопільського відділу поліції (Відео)

Наступна стаття

До Тернополя з колядою їде Оксана Муха (Ефір)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.