На Тернопільщині розпочалися масові колядування

Проект TERNOPILTIME

 

Тернопільщина колядує. Масове виконання Різдвяних пісень організовують в Архикатедральному соборі, просто неба на Театральному майдані та в торгових центрах Тернополя. Приєднатися до колядників можуть всі охочі.

 

Як повідомив священик Архикатедрального собору Роман Демуш, вечірні коляди організовують з 26-го грудня. Виконують популярні пісні про народження Спасителя професійні співаки, а також усі охочі колядувати.

                  

«26-го грудня в нашому Архикатедральному Соборі НЗПБ відбувся перший вечір коляди в рамках триптиху вечірніх Різдвяних зустрічей, що проходить під гаслом: «Українським миром – колядуймо щиро»! Першими гостями-колядниками став колектив «Тріода». Крім традиційних колядок в сучасній обробці, які зазвучали по-новому, хлопці представили публіці свій останній доробок: Різдвяну відео-казку «На Різдво додому». Наш храм сповнився різдвяної музики, а між усіма витала особлива родинна атмосфера. Цей вечір є одним з особливим моментів підготовки до зустрічі з народженим Спасителем».

 

Вечірні коляди в Архикатедральному соборі заплановані на 9-те та 27-ме січня. Як розповів о. Роман Демуш, 9-го січня у виконанні колядок тональність задаватиме гурт «Фіра», а вже 27-го січня презентуватимуть оригінальні колядки хори Архикатедрального собору.

 

«Запрошуємо усіх колядувати. 9-го січня з нами колядуватиме гурт «Фіра» разом із вокалісткою Іриною Музикою. Братимуть участь у колядуванні у наші архикатедральні хори, вони колядуватимуть 27-го січня. Вечірні коляди розпочинаються о 19.00 в Архрикатедральному соборі», – додає о. Роман Демуш.

 

8-го січня 1000 колядників збирають в одному з торгових центрів Тернополя. Під час масової акції жертвуватимуть гроші для дітей з особливими потребами. Окрім цього, колядуватимуть тернополяни і на Театральному майдані. В обласному центрі під час свят з Різдвяними концертами очікують музикантів із-за кордону.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Сьогодні вночі у Тернополі освятять найбільшу шопку України

Наступна стаття

Любові і достатку у кожному домі, – лідер ВО “Батьківщина” Ю.Тимошенко (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.