Майбутні дев’ятикласники на Тернопільщині складатимуть ЗНО

Проект TERNOPILTIME

ЗНО-2019 обов’язкове для всіх одинадцятикласників, а також учнів ПТУ та коледжів. Цьогорічні дев’ятикласники у зовнішньому незалежному оцінюванні участі не братимуть, але в майбутньому таку форму іспиту запровадять і для випускників ЗОШ І-ІІ ступенів.

На Тернопільщині розпочалася реєстрація учасників пробного ЗНО. Взяти участь у тестуванні можуть всі охочі. Його проводять, щоб ознайомити абітурієнтів з процедурою зовнішнього незалежного оцінювання. Реєстрація триватиме до 31-го січня, а пробні іспити відбудуться 16-го та 23-го березня. Реєстрація для участі в основному ЗНО розпочнеться 5-го лютого. А безпосередньо основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання-2019 триватиме від 21 травня по 13 червня.

Цього року дев’ятикласникам брати участь у зовнішньому незалежному оцінюванні не доведеться. Однак оминути тестування у 9-тому класі не вдасться вихованцям НУШ.  Як повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, запуск ЗНО в 9-му класі планується до старту старшої профільної школи НУШ. За чинним календарем реформи, це орієнтовно після 2026-2027 навчального року.

 

«Цього року державну підсумкову атестацію у якості ЗНО здаватимуть лише учні 11-х класів, а також студенти коледжів і ПТУ, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти. Учні 9-х класів, як і в попередні роки, здаватимуть ДПА у своїх навчальних закладах у письмовій формі, ЗНО вони цього року не складатимуть. Але що стосується одинадцятикласників, то їм результати ЗНО зараховуватимуться як оцінки за ДПА з таких предметів: українська мова і література; математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття і ще з одного предмета на вибір випускника», – розповідає відповідальний за організацію ЗНО на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

Як повідомили у Міністерстві освіти і науки України, студенти закладів вищої та професійної освіти складатимуть ДПА у формі ЗНО тільки з двох предметів: української мови та на вибір математики або історії України.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Журналісти МедіаТОРа дізналися кому і за що вдячні тернополяни (Відео)

Наступна стаття

На Борщівщині Daewoo Lanos злетів у кювет, постраждав пасажир

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.