Українські моряки на “суді” в Москві відмовилися давати свідчення (Відео)

Сьогодні Лефортовський суд Москви задовольнив клопотання слідства і почав розгляд питання про продовження терміну арешту моряків в закритому режимі.

 

Українські військовополонені моряки відмовилися давати свідчення, посилаючись на Женевську конвенцію і наполягаючи на своєму статусі військовополонених. Моряки говорили російською і назвали лише свої імена і дані, на інші запитання вони не відповідали. Під час того, як із залу суду виводили на обід деяких моряків, частина присутніх аплодували і кричали «Слава Україні!».

 

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після цього їх перевезли в московські СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

 

Відео: Коментарі журналістам Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова з-під стін Лефортовського районного суду Москви.

Попередня стаття

За “примус до сексу”- штpаф до 850 гpивень або аpешт до пiвpоку

Наступна стаття

Онкохворий син у лікарні, постійно молимося, – співак Віктор Павлік (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.