На Водохреще Тернопільщину огорне холодний атмосферний фронт

Водохреще принесе на Тернопільщину похолодання. Як повідомила синоптик Наталка Діденко, температурні показники знижуватимуться поступово. А наступного тижня передбачують до двадцяти градусів морозу.

«Після п`ятничного теплого дня 19 січня в Україні розпочнеться похолодання», – каже Наталка Діденко. «Не варто одразу вмикати усі батареї та діставати немодну товсту шубу, бо зниження температури повітря буде поступовим. Найближчої ночі очікується -2 -7 градусів, завтра вдень -1 -5 градусів».

Цими вихідними до західного регіону добиратиметься холодний атмосферний фронт. Він принесе не лише зниження температурних показників, а й опади у вигляді снігу. «У денні години в суботу більша частина території України потрапить у суху повітряну масу. Тобто, антициклон Brigida протягом доби штовхатиме вологий атмосферний фронт із заходу в східному напрямку, щоб самому завтра всістится у крісло сухої та прохолодної погоди, яку він, антициклон, принесе. Синоптична ситуація зараз складна, особливо, коли атмосфера, як ведмідь у барлозі, починає ворушитися, висовуючи носа і нюхаючи прийдешню весну. Готується до березневої реформи», – додає Наталка Діденко.

Коли прийде весняне потепління, метеорологи поки що прогнозувати не беруться. Але кажуть, що попереду чимало різких перепадів погодних умов.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Найстарішим фігурам в унікальній тернопільській шопці 19 років (Відео)

Наступна стаття

19 січня – Хрещення Господнє

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.