Кількість хворих на кір зростає, тернополян закликають вакцинуватися

У Тернополі спостерігається неблагополучна епідемічна ситуація із захворюваності на кір. Протягом грудня 2018 року-січня 2019 року зареєстрували 631 випадок кору, 50% – це діти.

 

Лікарі закликають батьків обо’язково вакцинувати дітей, дотримуватися термінів календаря щеплень, і якомога швидше провести щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію, адже ріст захворюваності, насамперед, пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей.

 

У Тернополі діти до 18 років можуть безкоштовно вакцинуватися за календарем та надолужити пропущені щеплення у поліклінічних відділенняхміської дитячої комунальної лікарні за адресами:  вул. Федьковича, 16, бульв. Д. Галицького, 28, вул. Миру, 11, вул. Київська, 12, просп. Злуки, 57 та вул. Морозенка, 7.

 

Не підлягають вакцинації діти, яким проводять переливання крові, призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти дітей цієї категорії від інфекції, медики радять їм та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня.

 

Нагадаємо, для проведення вакцинації проти кору батькам потрібно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню або до дільничного лікаря-педіатра. Прес-служба Тернопільської міської ради.

Попередня стаття

У Підволочиську невідомий ножем поранив 19-річну студентку

Наступна стаття

«Мало вчилися, багато гуляли» – тернополяни про своє студентство (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.