Мешканці тернопільської багатоповерхівки завдяки ІТП економлять понад 100 000 грн

Проект TERNOPILTIME

Тернопільські багатоповерхівки продовжують облаштовувати індивідуальними тепловими пунктами і тепловими лічильниками. В обласному центрі обладнано цими технічними засобами близько ста будинків. Відтак мешканцям цих багатоповерхівок вдається економити чималі суми.

Як повідомив голова ГО «Рада голів ОСББ міста Тернополя» Сергій Лупак, за три місяці мешканці одного багатоповерхового будинку у Тернополі економлять на послугах теплопостачання більше ста тисяч грн. За словами пана Сергія, суми у платіжках тернополян, які живуть в будинках, обладнаних ІТП значно нижчі, ніж мешканців інших багатоповерхівок.

 

«У Тернополі за грандові кошти встановлюють ІТП разом з тепловими лічильниками. Загалом в місті встановлено близько ста індивідуальних теплових пунктів разом з лічильниками. Регулює подачу тепла КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Відтак у тих будинках, де встановлені теплові лічильники, мешканці економлять. Оскільки вони платять лише за фактично спожите тепло. За три зимові місці мешканці одного будинку економлять в середньому на суму більше ста тисяч грн.. До прикладу, співвласники ОСББ по вулиці Чалдаєва 13 зекономили на суму – 119 тисяч грн.; мешканці будинку №17 – 121 тис грн.. Мешканці цих будинків уже другий рік оплачують лише за те тепло, що спожили. Їхні платіжки за теплову енергію значно менші, ніж в будинках де відсутнє ІТП. Проте основна вимога, щоб в будинку було мінімум мешканців з індивідуальним опаленням. Отож за січень 2019 року економія склала більше 26%, що на 13,64 грн. /м2, менше в порівнянні з іншими споживачами по місту Тернополю», – пояснює Сергій Лупак.

 

У Тернополі планують облаштувати індивідуальними тепловими пунктами всі багатоповерхівки, які мають підвали. Як зазначають у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» в старих будинках без підвального приміщення, встановити ІТП не вдасться.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі розшукують дівчину, яка вкрала чужу сумку у ТРЦ “Подоляни” (Відео)

Наступна стаття

Понад 40 тисяч гривень викрали грабіжники з будинку пенсіонерки на Підволочищині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.