У Тернополі штрафують за порушення правил паркування

Проект TERNOPILTIME

Нові правила паркування у Тернополі запровадили ще у вересні 2018-го року. Але штрафувати водіїв за таке порушення почали тільки на початку цього місяця. Як пояснили в управлінні муніципальної поліції, до цього часу затверджували нормативно-правові документи, а також готували необхідні спецзасоби.

 

Наразі за дотриманням правил паркування у Тернополі стежить троє інспекторів. Щодня вони реєструють близько п’ятнадцяти порушень. Неправильне паркування найчастіше трапляється в центрі міста, а також в районі ринку.

 

«Люди повинні звикнути до того, що вони не можуть паркуватися, як раніше, з порушенням правил дорожнього руху. Найбільше порушників наразі виявляємо у центральній частині міста, біля Театрального майдану. Ми працюємо в різних мікрорайонах. Виявляємо в середньому 15 порушників вдень. Доказом порушення може бути відео або фото фіксація. Інспектор спочатку здійснює фотофіксацію, інші процедурні моменти, далі залишається повідомлення про винесення постанови, а також відповідно до постанови, надсилається повідомлення на домашню адресу за місцем реєстрації», – каже начальник управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради Ігор Максимів.

 

За неправильне паркування передбачені штрафи від 255 до 510 грн. У разі застосування евакуатора адміністративне стягнення сягає 2000 грн. Копію постанови про штраф інспектори залишають на лобовому склі автомобіля, який неправильно припаркований, а саму постанову надсилатимуть поштою на домашню адресу.

 

«За неправильно припарковане авто, яке перешкоджає руху інших транспортних засобів передбачений штраф у розмірі 510 грн. За стоянку в неналежному місці – штраф від 255 грн., якщо застосовується евакуатор, то передбачений штраф у розмірі 2000 грн. Порушник сплачує штраф за квитанцією, яку він отримує. Щоб отримати знижку у розмірі 50%, треба встигнути оплатити штраф за десять днів», – додає Ігор Максимів.

 

У Тернополі наразі працюють над створенням мобільних груп з виявлення порушників паркування. Доказом порушення залишається фото або відеофіксація.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

У Чорткові продавець побив атовця

Наступна стаття

У Тернополі на пішохідному збили батька і сина (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.