Бойкот Євробаченню-2019. Україна не братиме участі в пісенному конкурсі

 

Національна суспільна телерадіокомпанія України повідомила, що Україна не братиме участі в Євробаченні-2019. Після відмови MARUV представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” у Тель-Авіві, НСТУ повідомили, що учасника обиратимуть з-поміж усіх фіналістів національного відбору.

 

Однак гурт Freedom Jazz, який посів другу сходинку у фіналі нацвідбору “Євробачення” також відмовився від участі у конкурсі. Слідом за Freedom jazz так само вчинив і гурт KAZKA.

 

На їхній офіційній сторінці з’явився коментар, у якому йдеться, що гурт хотів би представити нашу країну на міжнародній арені, проте їм “не потрібна перемога будь-якою” ціною.

 

– “Ми хочемо i мали б за честь представляти Україну на “Євробаченні”. Ми вклали в це бажання багато сил, енергії, часу. Ми за цим йшли на нацвiдбiр. Але нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія — об’єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат. Тому на пропозицію НСТУ у нас є чітка відповідь: ми не поїдемо 2019 року на “Євробачення”. У той же час ми не відмовляємося від своєї головної мети — нести українську культуру світові. Ми готові представити Україну на конкурсi в наступному році, якщо нас оберуть. А поки ми рухаємося далі і чекаємо всіх вас на наших концертах всiм свiтом”, – йдеться у повідомленні.

 

Колектив Brunettes Shoot Blondes ще до пропозиції НСТУ уже оголосили відмову. Про це вони сказали у офіційному зверненні на сторінці у Facebook.

-“Нам надходить багато повідомлень з запитанням – чи виходило сьогодні НСТУ на зв’язок з Brunettes Shoot Blondes. Хочемо заздалегідь повідомити: якщо нам надійде пропозиція щодо участі у Євробаченні-2019, ми її відхилимо. Наш гурт не перемагав у нацвідборі, ця поїздка не наша”, – йдеться у заяві.

 

До слова, востаннє Україна не брала участь у міжнародному музичному конкурсі у 2015 році. У той час Національна телекомпанія України, у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою, прийняла рішення відмовитися від участі, адже веселощі для України були не на часі.

 

 

Попередня стаття

У Тернополі розшукали водія, який на швидкості в’їхав в огорожу у центрі міста (Відео)

Наступна стаття

Запальний танець у 90: бабуся з Лановеччини довела, що вік не перешкода (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.