Жителі Тернопільщини можуть скористатися «теплими кредитами»

Жителі Тернопільщини можуть скористатися «теплими кредитами». Фінансування програми розпочалося 7 березня. «Теплі кредити» в 2019 році складуть 400 мільйонів гривень. Саме таку суму заклав в бюджет Кабінет Міністрів України.

 

Перевагу матимуть ОСББ/ЖБК та власники будинків. Якщо попит буде дуже великий, то уряд розгляне можливість виділити додатково ще 100 мільйонів гривень у другому півріччі.

 

Починаючи з 2018 року, “теплі кредити” оформляють тільки державні банки – „Ощадбанк”, „Укргазбанк” та „ПриватБанк”. За умовами програми, позичальникам буде відшкодовано частину суми кредиту з боку держави:

Для фізичних осіб:

– 20%, якщо за кредитні кошти придбавається негазовий котел (35 % для позичальників, яким призначено субсидію);

– 35%, якщо кредитні кошти спрямовуються на придбання іншого енергоефективного обладнання або матеріалів.

Для ОСББ і ЖБК:

– 40%, якщо кредитні кошти спрямовуються на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ і ЖБК;

– 40-70%, якщо у складі ОСББ є сім’ї, які оформили субсидію (залежно від кількості квартир-субсидіантів).

 

Жителям області при оформленні кредиту для впровадження енергозберігаючих або енергоефективних заходів, також буде відшкодовано з обласного бюджеті 12% від відсоткової ставки по кредиту. Для цього, з обласного бюджету на цей рік виділено 1 млн. гривень. Відшкодування по “теплих кредитах” може бути передбачене і в бюджетах районних рад та міст, селищ, сіл. Прес-служба Тернопільської ОДА.

Попередня стаття

У Тернополі дерево розтрощило припаркований на стоянці автомобіль (Фото)

Наступна стаття

На Тернопільщині продовжують фіксувати порушення виборчого законодавства (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.