Тернопільські лікарі вдячні за медреформи, проведені за останні роки

 

Медична база на Тернопільщині оновлюється. Зміни відчувають і пацієнти, і лікарі. Та європейського рівня у сфері охорони здоров’я можна досягнути лише за допомогою реформ, переконані спеціалісти.  І їх за останні 5 років ефективно впроваджують,  це підтверджують місцеві лікарі, професори та академіки.

 

– Ми вітаємо реформи у галузі медицини, до того ж вітаємо такі реформи, які базуються на передових технологіях, на практичному досвіді охорони здоров’я багатьох високорозвинених країн, – голова асоціації інфекціоністів України Михайло Адрейчин.

 

Нині результати реформи уже помітні. На Тернопільщині діє 24 центри первинної медико-санітарної допомоги, 215 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та понад сімсот фельдшерсько-акушерських пунктів.

 

– Тривають системні зміни на забезпечення всіх громадян України рівного доступного до якісних медичних послуг та побудови охорони здоров’я так, щоб у її центрі був пацієнт. Команда президента Порошенка реалізує політику спрямовану на впровадження програми «Доступні ліки», подолання корупційних схем в закупівлі ліків, реформування первинної ланки, підвищення рівня оплати праці лікарів, розростання мережі кардіоцентрів, – зазначає професор, голова обласної організації Українського лікарського товариства Ігор Дзюбановський.

 

Найбільшим досягненням медики вважають відкриття в Університетській лікарні кардіологічного центру. Тепер у Тернополі можуть проводити складні операції на серці і рятувати життя сотень краян.

 

– Це напевно вперше за всю мою роботу, за роботу колег держава звернула увагу на медицину, тому що раніше таких поступів не було. В нас з’явилася кардіологічна служба, інтервенційна кардіологія, можемо проводити операції на відкритому серці, а це продовження життя пацієнтів з вадами серця, – розповідає  голова асоціації терапевтів Тернопілля Світлана Сміян.

 

Сьогодні держава неабияку увагу приділяє навчанню лікарів. Студенти медичних вузів складають іспити на міжнародному рівні. Відтак, українці, які перебувають за кордоном, хочуть лікуватися вдома.

 

– От зараз видно стратегічний курс, не тільки збільшується кількість апаратів УЗД, до наш  приїжджають з Польщі, з Німеччини і тут доношують вагітність, а  не за кордоном, – каже доцент, секретар правління Асоціації акушерів-гінекологів України Віктор Сопель

 

Аби якість медичних послуг покращилася не варто зупинятися на півшляху, кажуть медики. Потрібно й надалі реформувати медичну галузь. А це можливо за підтримки глави держави Петра Порошенка.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Технічні кандидати є загрозою для проведення чесних виборів, – Микола Томенко (Відео)

Наступна стаття

Зі школи з переламаним носом. На Тернопільщині юнак побив одинадцятикласника (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.