Технічні кандидати є загрозою для проведення чесних виборів, – Микола Томенко (Відео)


31 березня в Україні відбудуться чергові вибори президента. Цьогоріч рекордна кількість поданих кандидатрур – 44. За рахунок об’єднання між кандидатами ця кількість зменшилася до 39. Нещодавно міський голова  Львова Андрій Садовий заявив про свою підтримку на виборах Анатолія Гриценка  і зняв свою кандидатуру на пост глави держави.

 

Про кандидатів, які залишилися, їхні програми, про основну четвірку лідерів, а також  діяльність і бездійяльність нинішньої влади та загрози для проведення чесних виборів у програмі “Позиція” з журналістами Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР” говорить заступник керівника Центрального штабу Анатолія Гриценка Микола Томенко.

“Я просто в шоці, що у нас так багато кандидатів в президенти. Вніс 2,5 мільйона гривень – і балотуйся. Вважаю це неправильним, потрібно міняти закон. Очевидно, що деякі з них не тільки не мають шансів, а й навіть в соціологічних опитуваннях не набирають 0,1%.  Неозброєним оком мислячої людини зрозуміло, який кандидат є технічним.  Я проти цинізму: 5 років крадуть, а за 2 днів до виборів починають сильно любити Україну. Думаю, нам досить витрачати роки на те, щоб владців робити патріотами. При цьому вони залишаються корупціонерами, а то й мародерами, а одразу обирати гідного кандидата на пост президента”, – зазначає Микола Томенко. 

 

Під час розмови з журналістами Микола Томенко пояснив, яке завдання виконують нерейтингові кандидати. Політик зазначив, технічні кандидати за свої рішення повинні нести серйозну відповідальність, оскільки їхні дії призводять до монополізації впливу діючої влади у виборчих комісіях. Саме технічні кандидати є загрозою для проведення чесних виборів.

«Завдання у так званих технічних кандидатів одне – зареєструватись і передати свою квоту на членів виборчих комісій або тому, хто більше заплатить, або тому, хто вже щось пообіцяв. Такі дії наближають нас до ситуації, коли Порошенко буде мати, хоч і теоретично не свою, але фактично реальну більшість членів комісій, які будуть діяти в його інтересах».

 

Заступник керівника Центрального штабу Анатолія Гриценка Микола Томенко також прокоментував нещодавній візит президента Петра Порошенка до Канева з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

“За 5 років Президент вперше в Каневі. Прилетів на вертодром Януковича, який за бюджетні кошти будували Герман-Колесніков-Тулуб і обіцяли, що тисячі багатих іноземних туристів посунуть до Канева. Про багатих не помилилися: ним користується курячий олігарх Косюк, ВІП-мисливці і Порошенко. Утримується вертодром Януковича за державні кошти. В Каневі за 5 років не профінансовано державою жодного Шевченківського проекту! Нагадаю, що перекриття Тарасової світлиці наша команда зробила за власні кошти”, – каже Микола Томенко.

 

Щодо виборів та виборчого процесу, Микола Томенко зазначив, є кілька загроз і небезпек, які частково вирізняють цю політичну виборчу кампанію від попередніх виборчих кампаній. По-перше, унікальний метод використання адміністративного ресурсу. Ще ніколи не було такого, щоб діюча влада, і зокрема президент вели дві виборчі кампанії. Перша виборча кампанія є публічною, українською та патріотичною. А друга – цинічна кампанія по підготовці фактично збору і скуповування голосів. Просто їздити в церкви і проводити збори – це цинізм, – додає Микола Томенко.

 

По-друге, ми не знаємо реальної кількості виборів, – каже політик. За словами Миколи Томенка, останній раз перепис населення робився у 2001 році, а тепер збираються його робити тільки у 2020-му, тобто після виборів. Треба зробити все для того, щоб “мертві душі” не проголосували.

 

 

 

 

Попередня стаття

Тернополянин проти поповнення «Карти тернополянина» у ковбасних кіосках

Наступна стаття

Тернопільські лікарі вдячні за медреформи, проведені за останні роки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.