Одинадцятикласники не отримають атестатів без складання ЗНО

Проект TERNOPILTIME

Цього року державну підсумкову атестацію з двох предметів поєднають із зовнішнім незалежним оцінюванням. Відтак у формі ЗНО одинадцятикласники складатимуть ДПА з української мови, літератури та на вибір: математики або історії України.

 

 

Для участі в ЗНО-2019 на Тернопільщині вже зареєструвалося понад 9000 абітурієнтів. Усі одинадцятикласники складатимуть ЗНО з української мови та літератури. Близько шести тисяч абітурієнтів обрали історію України, понад дві тисячі – математику.

 

 

«Поєднання ДПА зі ЗНО – це практикувалося ще минулого року. Але цього року у формі ДПА абітурієнти складають не лише українську мову та літературу, а й другий предмет на вибір: математику або історію України. Відповідно до реєстрації, найбільше абітурієнтів обрали історію України. Зокрема, з дев’яти тисяч зареєстрованих осіб, близько шести тисяч обрали історію України.  Ще одне нововведення стосується абітурієнтів з особливими потребами, зокрема сліпих. Вони зможуть складати ЗНО за тестами шрифтом Брайля. Минулого року вони вже складали тести таким чином з української мови та літератури, історії України, математики – цього року ще додається біологія. Що стосується англійської мови, то цього року також буде практикуватися аудіювання», – каже відповідальний за організацію ЗНО на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

 

 

Поєднання ДПА із ЗНО  стосується й учнів ПТУ або ж студентів коледжів. У разі складання тестів на низький бал, їх можуть відрахувати із навчального закладу без жодного документу про його закінчення.

 

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Ветерани Тернопільщини закликають до єдності (Відео)

Наступна стаття

23 березня – Всесвітній день метеоролога

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.