Роками нечистоти із Чорткова зливають у річку Серет, – активісти (Відео)


Активісти ГО «Скеля» на редакційну пошту МедіаТОРа надіслали відео, як в Чорткові зливають нечистоти у річку Серет. Кажуть така ситуація у місті  з 2012 року. Бруд не проходить жодної системи очищення, а викидається у річку, що призводить до масової загибелі риби.

 

– Ситуацію з нечистотами ми контролюємо з 2012 року і дуже часто фіксуємо, коли  каналізаційні стоки витікають безпосередньо у річку. Такі випадки маємо після кожного дощу. Останній, наші активісти зафільмували 22 березня. На відео видно, як у чисту річку потрапляє бруд. Це відходи з домівок чортківчан та довколишніх підприємств. Проблема у тому, що у місті не працюють очисні споруди. Минулого року на їх реконструкції виділили чималі гроші, але це мало ефективно. Адже окрім цього потрібно оновлювати систему каналізації та перекачувальні станції, – каже громадський активіст Андрій Об’єщик.

 

У Чортківській міській раді не заперечують, що у місті були проблеми з роботою очисних споруд. Проте з 2018 році їх почали реконструювати. Роботи планують завершити вже цього року. На оновлення витрачено понад 40 млн.

 

– Всі стоки перекачують на очисні споруди. Випадок, який зафіксували активісти, це аварія, яку ми швидко ліквідували, – розповідає начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Чортківської міської ради Василь Воціховський.

 

Активісти ж наголошують, що подібні аварійні випадки приводить до масової загибелі риби.

 

– Рідкі побутові відходи насичені фосфатами. Якщо вони не проходять очистки, а потрапляють безпосередньо у річку – це забиває кисень і відповідно гине риба, – підсумовує Андрій Об’єщик.

Попередня стаття

Тренування для мозку: у Тернополі відбудеться фестиваль психологічних ігор (Відео)

Наступна стаття

«Балотуюся вдруге, аби завершити розпочате», – Петро Порошенко на зустрічі з тернополянами (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.