У Тернополі затримали осіб з рекордною кількістю зірваних червонокнижних рослин

На залізничному вокзалі Тернополя затримали групу осіб з рекордною кількістю зірваних червонокнижних рослин. Про “нелегальний” товар в Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області повідомив очевидець. Чоловік розповів, що невідомі зібрали та перевозять у 13 мішках Цибулю ведмежу, народна назва якої черемша.

 

Зі слів порушників, рослини зібрані у лісових насадженнях Борщівського району. До обласного центру товар переправляли потягом, а в подальшому продавали на ринках м.Львова. 

 

Вилучена кількість зібраних червонокнижних рослин є рекордною для Тернопільської області. Судячи з масштабів порушення, ця незаконна схема набула промислового характеру.  Держінспекторами на порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлені до Тернопільського міськрайонного суду для прийняття рішення.

 

За незаконне добування черемші порушників буде зобов’язано сплатити компенсацію за незаконне добування, знищення і пошкодження рослин, занесених до Червоної книги України у розмірі 3,293 млн.грн. Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Копія чудотворної ікони Розп’яття Спасителя перебуватиме у Тернополі до 6 квітня

Наступна стаття

Один магазин – одна вивіска: тернополяни голосують проти реклами

One Comment

    Avatar
  • Менти і прокурорські би так з бурштином боролися…

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.