На Бережанщині судитимуть сільського голову, який вимагав хабара від підприємця

На Бережанщині за надання в оренду десяти гектарів землі сільський голова вимагав три з половиною тисячі доларів. Чиновника затримали на гарячому.

 

Слідчі встановили, з проханням надати в оренду землю до сілького голови звернувся підприємець. Чоловік планував займатися підприємницькою діяльністю – виробництвом сонячної енергії. Чиновник знаючи про це, неоднаразово натякав підприємцю, що може повпливати на рішення сесії сільської ради щодо позитивного вирішення земельного питання. За кожен ж гектар встановив таксу – 350 умовних одиниць.

 

Зустрічі в сільраді тривали доти, допоки підприємець не погодився заплатити. Аби забрати гроші, чиновник приїхав до райцентру. Тут його на гарячому й затримали правоохоронці.

 

Кримінальне провадження щодо посадовця розпочате згідно з ч. 2 ст. 369-2 КК УкраїниЗа одержання неправомірної вигоди підозрюваному загрожує покарання у вигляді  штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Відділ комукації поліції Тернопільської області.

Попередня стаття

Помер, бо не було кому покликати на допомогу: на Тернопільщині жінка знайшла свого сусіда мертвим

Наступна стаття

Тернополянин став мільйонером за один день

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.