Поліціанти повідомили деталі ДТП, яка трапилася за їхньої участі неподалік Тернополя (Відео)

Порушення правил дорожнього руху, їзда у стані алкогольного сп’яніння, втручання в кермування автівкою поліцейського і як наслідок – зіткнення автомобілів – усе це причини дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася 12 квітня в селі Прошова Тернопільського району. На автодорозі Тернопіль-Прошова зіткнулися службовий автомобіль поліції та Mazda.

За словами правоохоронця, який керував службовим транспортним засобом, він разом з напарником відпрацьовували територію Тернопільського району. В селі Прошова вони помітили автомобіль ВАЗ 2108, який з’їжджав з головної дороги і не увімкнув сигнали повороту.

– Ми наздогнали даний транспортний засіб, підійшли до автомобіля. В салоні, окрім водія, перебувало ще кілька пасажирів, – розповідає Віталій Горожанський – капітан поліції. Саме він перебував за кермом RENAULT. – Я повідомив кермувальнику про порушення і запропонував переглянути відео з реєстратора в нашому автомобілі.

Відео ймовірний порушник переглядав на передньому сидінні RENAULT Duster. В цей момент двері службового транспорту намагалися відкрити його товариші. Коли кермувальник ВАЗу сидів в салоні, правоохоронці відчули від нього запах алкоголю і запропонували проїхати в медзаклад для освідчення. Чоловік погодився.

– Зустрічний автомобіль ми помітили, переїхавши залізничний переїзд. Коли він був від нас метрів двадцять-тридцять, пасажир напав на мене і почав виривати кермо, скерувавши автівку на смугу зустрічного руху. В результаті такого маневру ми врізалися в іномарку, а наше авто перекинулося. Все це тривало десь півтора секунди.
В результаті аварії до лікарні з травмами потрапили пасажир та водій іномарки. Звернулися за меддопомогою і працівники поліції. За попередньою інформацією, правоохоронці та водій Mazd(и)  були тверезими.
Після зіткнення порушник втік. Проте за деякий час його найшли правоохоронці. Уже в поясненнях він написав, що після втечі зустрів товариша і пішов з ним далі пити. Проходити медосвідчення водій ВАЗу відмовився.
Даний факт внесений в єдиний реєстр досудових розслідувань за кількома статтями – 286 частина 1 ККУ –  Порушення правил безпеки дорожнього руху, 348 ККУ – Посягання на життя працівника правоохоронного органу. Складено на порушника і адмінпротоколи за 126 та 130 КУпАП.
Дану ситуацію щодо дій працівників поліції перевіряє інспекція по особовому складу управління кадрового забезпечення.
Аби розслідування ДТП відбувалося об’єктивно та незаангажовано, прокуратура вирішує питання щодо передачі даної справи в Державне бюро розслідування. Триває слідство. Відділ комунікації поліції Тернопільської області.
Попередня стаття

На Тернопільщині сильно обгорів чоловік через пожежу сухої трави

Наступна стаття

Хресна хода вулицями Тернополя з висоти пташиного польоту (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.