«Доступні ліки» можна отримати лише за електронним рецептом

Проект TERNOPIL TIME

З квітня «Доступні ліки» діють лише за електронними рецептами. Щоб скористатися програмою здешевлених медикаментів, потрібно укласти декларацію з терапевтом. Оскільки електронні рецепти виписують лише сімейні лікарі.

 

Жителька Збаразького району Ольга Кушнерик за програмою «Доступні ліки» купує медикаменти від серцево-судинних захворювань. Але з квітня жінці не вдалося придбати необхідних ліків.

 

«Повна ціна ліків дуже висока. Тому я користувалася тою програмою. Але з квітня у своїй аптеці не можу купити ці ліки. Мушу знайти тепер ту аптеку, що продає ліки трохи дешевше. І з тим електронним рецептом тепер теж морока. Бо мій терапевт не дає тих електронних рецептів. Може з часом звикну до тих нових правил», – каже жінка.

 

Керує програмою “Доступні ліки” Національна служба здоров’я. Відтак аптечні заклади повинні підписати відповідні угоди із НСЗУ. Поки що у Тернополі такі угоди уклали комунальні аптеки. Через це за «Доступними ліками» виникають черги в аптечних закладах.

 

«За цією програмою працюють аптеки №78, № 168, № 126. Ці заклади вже включилися в цю програму. Відтак понад три тисячі тисяч рецептів були отоварені через комунальні аптеки нашої області. За цією програмою вже почали працювати й приватні аптеки. Хочу наголосити, щоб працювати за програмою «Доступні ліки» аптечні заклади мають укласти угоди з Національною службою здоров’я», – каже генеральний директор Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання Наталія Марків.

 

Додамо, за програмою “Доступні ліки” можна придбати 239 видів медикаментів, з них 47 – повністю безкоштовні для громадян.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

“Мій син перетворюється на демона”: що відомо про підозрюваного у вбивстві молодої тернополянки (Відео)

Наступна стаття

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві 27-річної тернополянки Андрія Горбатюка

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.