У Порошенка і Зеленського різні погляди щодо війни в Україні

Проект TERNOPIL TIME

«Центр UA» презентував аналіз виборчих програм кандидатів Зеленського і Порошенка. У Тернополі результати дослідження представила регіональна координаторка цієї громадської організації Юлія Ковальчук.

 

«Зеленський у своїй програмі не зазначив ні про вступ в ЄС, ні про вступ в НАТО. Але на уточнення наших аналітиків, він за євроінтеграцію. Порошенко планує подати заявку на вступ в НАТО у 2023 році. Щодо оборони, то Порошенко планує модернізувати збройні сили України, підвищити матеріально-технічне забезпечення, заробітні плати. Зеленський, зважаючи на скандали в Укроборонпромі, планує зменшити корупцію в оборонній сфері, ліквідувати монополію в Укроборонпромі. Також кандидат наголошує на підвищенні зарплат, але до кінця не зазначає, де візьме кошти, тобто як вони досягнуть поставлених цілей»

 

За словами експерта Тернопільського обласного осередку Комітету виборців України Ігоря Ковалика, щодо вирішення військового конфлікту у кандидатів також різні погляди: Порошенко не виключає воєнний метод, а Зеленський наголошує лише на врегулюванні питань за допомогою переговорів.

 

«Видно, що кандидати по різному будували свої програми. Щодо Порошенка, то він будував програму на тому що він робив. Його теперішня програма, як вектор продовження. Зеленський формує свою програму у дещо означеному варіанті, загалом і його компанія десь так і будується. Якщо брати оборонну частину, то в програмі Порошенка зазначено про закупівлю зброї, соціальні гарантії для військовослужбовців. У програмі Зеленського вказано про збільшення зарплат військових до рівня НАТО. Добре, що кандидат у Президенти хоче це зробити, але питання в тому як це робити. Прагматичність програм різна: в діючого Президента вона більша, в Зеленського – менша».

 

Додамо, 20 квітня в Україні – День тиші, тобто будь-яка агітація заборонена.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині встановили триметрові вербові галузки (Фото)

Наступна стаття

П’ять тисяч жителів Тернопільщини змінили місце голосування

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.