Деякі студенти коледжів можуть залишитися без дипломів

Цього року зовнішнє незалежне оцінювання поєднують із державною підсумковою атестацією. Це стосується й учнів ПТУ і студентів коледжів. Оскільки у разі складання тестів на низький бал, їх можуть відрахувати із навчального закладу без жодного документу про його закінчення.

 

«Коли складають ЗНО студенти коледжів і ПТУ на 1, 2 або 3 бали, їх мають відрахувати із числа студентів і видати академічну довідку. У минулому році таких було близько 17%. Однак Міністерство освіти і науки України дозволило їм перездати ЗНО в цьому році. Лише тоді вони зможуть отримати атестати і дипломи молодшого спеціаліста. Думаю, цього року такої можливості може і не бути. Тому учням ПТУ і студентам коледжів треба готуватися, щоб скласти ЗНО. У протилежному їх можуть відрахувати з числа студентів. До речі, цього року серед учасників пробного ЗНО – велика кількість студентів коледжів, вони хвилюються за результати. Сподіваємося, що цього року результати їхні будуть ліпшими», – каже відповідальний за організацію ЗНО на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

 

Додамо, у ЗНО-2019 ряд нововведень передбачено і для охочих вступати у медичні виші. Такі абітурієнти повинні обов’язково складати такі предмети ЗНО: перший – з української мови та літератури; другий – на вибір: біологія або хімія; третій: математика або фізика.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині жінка обіцяє фінансову винагороду за тих, хто смітить (Фото)

Наступна стаття

21 квітня – Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.