«Зеленський об’єднав протестний електорат», – соціолог

99,9% протоколів опрацювала Центральна виборча комісія. У результаті – понад 73% голосів у Володимира Зеленського і майже 24,5% в Петра Порошенка. Нагадаємо, у виборах Президента України у другому турі взяли участь понад  18 мільйонів громадян.

 

«Довкола Зеленського об’єднався протестний електорат», – вважає член Асоціації соціологів України, доцент Андрій Гірняк. За цього кандидата проголосували прихильники різних політичних сил, представники усіх регіонів України.

 

«Зеленський потрапив у хвилю очікувань виборців в аспекті ненависті до чиновницького класу і боротьби з ним. Колись таким способом до Парламенту потрапила «Свобода». Голобородько-Зеленський у фільмі з автомату розстрілює Верховну Раду. Населення сподівається, що він реалізує оце очікування. Якщо він цього не зробить, люди будуть шукати іншу політичну силу. Надконкретика Порошенка зіграла проти нього. Його конкретні позиції автоматично відсікали усіх інших, хто не погоджується або не приймає цю позицію. До прикладу, Порошенко пропагував Українську автокефальну церкву, схід і південь це не сприйняв. Його заяви щодо української мови сподобалися Західній Україні та Центру. Надконкретика не спрацювала, оскільки ефективна агітація виглядає десь так розмито, як проповідь в церкві. В кампанії Зеленського переважала уява та фантазія: що кандидат не доказав, виборець собі додумав, дофантазував найідеальніший для себе сценарій. Відтак прихильниками Зеленського стали як виборці Кошулинського, так і Вілкула», – зазначає Андрій Гірняк.

 

Додамо, на трьох округах із центром у Теребовлі,Чорткові та Збаражі  на першій позиції Володимир Зеленський, на округах із центром в Тернополі і Бережанах  – Петро Порошенко. Загалом в області виграв Володимир Зеленський. Він отримав 50.43% голосів; Петро Порошенко – 46.64%.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Тернополяни їдуть до столиці захищати рідну мову

Наступна стаття

На Тернопільщині через зіткнення з авто загинула 70-річна водійка скутера

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.