Тернопільські атракціони перевірили на міцність

фото з відкритих джерел

У Тернополі інспектори тестували атракціони. Випробування пройшли не всі каруселі, у деяких з них виявили ряд порушень. Експлуатацію дозволять лише після того, як каруселі відремонтують.

 

«Серед зауважень, які ми побачили – незакріпленні посадкові місця, пошкоджені або потребують заміни паски безпеки, місцями пошкоджені корпуси. Також перевірили стан гальмівних систем та болтових з’єднань, електрообладнання, кріплення металоконструкцій, контури заземлення та пульти управління атракціонів. Випробування проходило у декілька етапів: статичне і динамічне. Ми перевіряли, чи немає пошкоджень, деформацій. Після цих випробувань додавали ще додаткові вантажі. Випробування тривало десь протягом сорока хвилин. В результаті перевірки при відсутності недоліків видаємо позитивний експертний висновок. У разі наявності зауважень – надаємо негативний висновок і чекаємо поки замовник виправить їх. Потім проводимо повторне обстеження. Щодо деяких каруселей наш висновок був негативним», – каже експерт технічного центру Держпраці Руслан Гаврилюк.

 

Керівнику підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» видано приписи щодо усунення порушень до початку сезону. У Тернополі нараховують 17 атракціонів, більшість з них облаштували ще у 80-х роках. Щороку перевіряють їхній технічний стан, а також проводять інструктаж для працівників парків.

Запрацюють атракціони у травні, – кажуть в «Об’єднанні парків культури і відпочинку міста Тернополя» за умови позитивних висновків інспекторів.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

У Теребовлі жінці продали зіпсоване м’ясо курки (Відео)

Наступна стаття

У Кременці пропали неповнолітні хлопець з дівчиною

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.