Безпека перш за все: у тернопільських храмах провели спецперевірки

Перед Великоднем рятувальники перевірили у храмах Тернопільщини стан пожежної безпеки. Зокрема, фахівці ДСНС звернули увагу на наявність вогнегасників, шляхів евакуації, протипожежного водопостачання.

 

В регіоні зберігаються культові споруди чотирнадцятого – шістнадцятого століть, – кажуть в управлінні у справах релігій і національностей ОДА. Щоб вберегти храми, які мають історичну цінність, на Тернопільщині рятувальники проводять спеціальні перевірки двічі на рік. Окрім цього, пожежно-рятувальні підрозділи працюють у посиленому режимі і під час свят.

 

«Ми проводимо планові та позапланові перевірки культових споруд. Зокрема спеціальні перевірки ми провели перед Великодніми святами. Наші фахівці здійснили комплекс заходів щодо пожежної безпеки. Також ми провели певну роз’яснювальну роботу із настоятелями храмів, священиками. І такі перевірки проводяться двічі на рік: в основному перед Різдвяними святами та перед Великодніми. Завдання – попередити пожежі чи інші надзвичайні ситуації. У посиленому режимі працюємо і під час свят», – каже заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС в області Віталій Гмиря.

 

Також працівники служби з надзвичайних ситуацій вручили священнослужителям інформаційні листівки та нагадали, як діяти у випадку виникнення пожежі. До слова, в період Великодніх свят біля храмів чергують правоохоронці. Безпеку жителів області охороняє більше тисячі поліціянтів.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Великдень Тернопільщину засипало градом (Відео)

Наступна стаття

Десятки затоплених дворів, пошкоджений транспорт та евакуація людей – наслідки великодньої негоди на Тернопільщині (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.