На Тернопільщині вихованці інтернатів святкують Великдень у родинах

Одинадцять вихованців інтернатних закладів святкують Великдень у родинах, – повідомив керівник благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко. Акцію «Запроси дитину на свята у родину» на Тернопільщині проводять три роки поспіль. За цей час кілька десятків сиріт провели свята у сімейному колі.

 

Один з учасників програми «Запроси дитину на свята у родину» – восьмирічний Ромчик. Хлопчик проживає у Тернопільському дитячому будинку, а Великдень вирішив провести у сімейному колі. Його прийняла родина із Копичинців.

 

 

«Загалом у цій акції беруть участь діти з чотирьох обласних інтернатів віком: від 6 до 17 років. Учасники цієї програми, і діти, і родини, які приймають їх, проходять попередню підготовку. Тобто ми попередньо проводимо консультації і з дітьми, і з родинами. Сім’ї, які приймають дітей, готують пакет документів: про відсутність судимості, про неперебування на обліку у психіатрів чи наркологів, акт обстеження житла. Відправляємо дітей на свята у родини за їхнім бажанням. Як показує досвід, в результаті цієї акції і родини, і діти, зазвичай, залишаються дуже задоволеними, вони продовжують підтримувати стосунки один з одним», – каже координаторка програми «Запроси дитину на свята у родину» Ірина Вакалюк

 

Завдяки програмі «Запроси дитину на свята у родину», деякі сім’ї на Тернопільщині всиновили дітей з інтернатів.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Великдень на Тернопільщині сталося 6 ДТП: загинули четверо людей, серед яких дитина

Наступна стаття

Через п’яного водія загинуло двоє хлопців поблизу Бучача

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.