Гаївський міст, яким попри заборону курсують вантажівки, цілодобово не патрулюватимуть. Встановлено знаки

У мережі Фейсбук тернополяни активно обговорюють порушення, які вчиняють водії великогабаритних автомобілів, проїжджаючи Гаївським мостом. Керманичі не зважають на спеціально встановленні дорожні знаки заборони руху для вантажівок і не використовують маршрут, призначений для об’їзду споруди на період її ремонту.  За роз’ясненням цієї ситуації журналісти Першого інтернет-телебачення звернулися до працівників Патрульної поліції Тернопільської області.

“По обидві сторони мосту встановлені заборонні дорожні знаки 3.3. «Рух вантажних автомобілів заборонено», проте є й такі водії, які ігнорують ПДР та таки проїжджають. На правопорушників, які порушили вимогу знаку , патрульні складають постанови за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожніх знаків). Виявили правопорушення – реагують, спілкуються з водіями і пояснюють кудою саме потрібно об’їжджати. Стосовно фото, які публікують громадяни у соцмережах. Надаємо пояснення: інспектори виявляють порушення, які зафіксовані не в автоматичному режимі, оскільки у нас ще не введена система автоматичної фіксації правопорушення. Тобто: побачили та зреагували. Постанова виписується не на транспортний засіб,не на власника автомобіля, а на водія, який саме в той момент перебував за кермом”, – повідомили у патрульній поліції.

Нагадаємо, зараз у Тернополі триває капітальний ремонт Гаївського мосту. На цій ділянці дороги  встановили обмеження – курсувати через споруду можуть тільки легкові автомобілі. Про це повідомляють спеціально встановлені дорожні знаки. Згодом також облаштують висотні обмежувачі руху .

Об’їзд Гаївського мосту відбуватиметься відповідно до розробленої тимчасової схеми організації дорожнього руху. Зі сторони вулиці Гайової (на роздоріжжі у напрямку до села Великі Гаї) облаштоване кругове перехрестя для тимчасового кругового руху автомобілів, а об’їзд великогабаритними транспортними засобами можливий через Львівську трасу (неподалік ТРЦ «Подоляни»), а також вулицями Микулинецькою та Гайовою. Окрім того, зі сторони вулиць Протасевича та Об’їзної, дві смуги для руху звужуються в одну з кожної сторони.

 

Попередня стаття

Серед білого дня в центрі Тернополя зрізали “живе” дерево

Наступна стаття

На Тернопільщині екс-керівник навчального закладу розтратив два десятки сільгосподарської техніки

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.