Без поліетилену: житель Тернопільщини провів майстер-клас з еко-шопінгу (Відео)

Громадський активіст Петро Мазепа з Теребовлі провів для місцевих жителів майстерклас з придбання продуктів харчування без поліетилену. Макарони він пропонує набирати у спеціальні тканинні екопакетики. Такі ж продукти як м’ясо чи фарш – одразу в заздалегідь заготовлені пластикові контейнери. Чоловік переконаний, робити покупки без шкоди для довкілля не лише правильно, а й дуже зручно.

“Навчаю купувати без непотребу. Попросили провести маленький майстер-клас для депутатів молодіжної міської ради. Та й взагалі зафіксувати наглядний приклад. Бо дехто із людей хоче, а наважитися не може. Вийшло дещо імпровізовано, але непогано. Знімали без підготовки та й купував у цьому супермаркеті вперше (стільки продуктів у свою тару).  До слова, в світі існує такий рух Zero Waste, який перекладається як “нуль відходів”. Томук починати потрібно з себе. Найголовніше, це все свідомо спланувати і перед тим приготувати свої ємкості та еко-пакети. “, – каже Петро Мазепа.

Попередня стаття

Палату для ув’язнених облаштували у тернопільській лікарні (Фото)

Наступна стаття

«Скористався – заплати», – тернополяни про пеню на комуналку (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.