Десятки мертвих лелек: тернополяни активно обговорюють світлину у соцмережі

Це яку хімію треба прискати, щоб отак…, – написала у мережі Фейсбук Елена Хоменчук та додала фото, на якому десятки мертвих чорногузів. Трупи лелек встелили щойно зоране поле. Світлина викликала серед читачів жваве обговорення, інформацію активно перепоширюють, менш як за добу – понад 28 тисячі разів. 

Ситуація із загибеллю лелек й справді мала місце. Проте, не в Україні, а в Сербії у 2014 році. Тоді про мертвих птахів написав сербський інтернет-портал Vesti.rs . Окрім цього, закордонне видання наголосило на тому, що Міністерство сільського господарства та охорони навколишнього середовища суворо забороняє застосування засобів захисту рослин, що містять активну речовину карбофуран, наприклад фурадан.

“Заборонені речовини, якими покропили зерна та інших тварин. Заборонена речовина отруїла тварин. Міністерство сільського господарства та охорони навколишнього середовища нагадало, що застосування засобів захисту рослин, що містять активну речовину карбофуран, наприклад фурадан, заборонене.”, – йдеться у матеріалі інтернет-порталу. 

Зазначимо, проблеми через обробку полів в Україні є, зокрема, на Тернопільщині. І не у минулому, а сьогодні. Проте гинуть не лелеки, а дикі тварини і комахи. Так, у Лановецькому районі невідомою речовиною отруїлися зайці і борсуки. За загибель цих тварин відповідатимуть місцеві аграрії. Також, як повідомили сьогодні у поліції, окрім Лановеччини, подібна проблема виникла й на Шумщині, де масово гинуть бджоли. Місцеві жителі припускають, комахи отруїлися хімікатами, які для обробки полів використуовують аграрії

Попередня стаття

Жителя Луганщини, який підрізав тернополянина, залишили під вартою

Наступна стаття

“Жирні плями фестивалю”: бруківку у Тернополі відмивають ретельно

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.