Євробляхери вимагають відтермінування карального закону

Євробляхери влаштували акцію протесту в урядовому кварталі столиці. Серед учасників – представники різних регіонів України, зокрема з Тернопільщини приїхало близько ста водіїв. Вони вимагають продовження пільгового періоду для власників автівок на іноземній реєстрації.

 

Термін пільгового періоду, який діяв в Україні, надто короткий, – каже власник автівки на іноземній реєстрацій Ігор Марчук. Чоловік зізнається, що не встиг зібрати необхідну суму для розмитнення. «Я планував розмитнення, але воно вартувало недешево, тому не встиг заощадити грошей. Хочемо продовження пільгового періоду, тобто відтермінування штрафів»

 

Як повідомив голова Тернопільського осередку громадської організації «АвтоЄвроСила» Ігор Красновський, акція тривала від шостої ранку, а також вона продовжиться, поки протестувальників не почують.

 

«Ми вимагаємо доступне розмитнення, зняття вікового коефіцієнту в обрахуванні акцизу, мораторій на закон №8488. Також наша акція стосується неадекватних штрафів 170 000 для українських громадян, зокрема для тих, хто не встиг або не зміг розмитнити свій автомобіль на європейській реєстрації. З’їхалися люди з різних регіонів України, зокрема тільки з нашої області близько ста водіїв. Акція протесту тривала у продовж дня, а також вона матиме далі продовження»

 

Відповідно до прийнятого закону, з 24 травня поліція штрафуватиме власників автомобілів на європейській реєстрації. Якщо водій протермінує розмитнення більше місяця, штраф сягатиме 170 000 гривень або ж ймовірна конфіскація транспортного засобу. Нагадаємо, період пільгового режиму розмитнення автомобілів на європейській реєстрації тривав від 25-го листопада 2018 року до 22 лютого 2019 року. За цей час на Тернопільщині було оформлено близько п’яти тисяч транспортних засобів на іноземній реєстрації.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Колеса під землею. У Тернополі автівка провалилась під асфальт (Наживо)

Наступна стаття

Мама не з’явилася. Маленьку “зірку” з тернопільського пологового передадуть в сиротинець (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.