Випускники з Великих Гаїв відмовились від святкування заради мандрівки (Відео)

Бенкет змінили на подорож. Випускники Великогаївської школи на Тернопільщині відмовилися від традиційного святкування завершення навчання. Замість вечірніх суконь і дорогих костюмів 15 одинадцятикласників вирушають в мандрівку Європою.

– У нас незвичний клас, ми більше хочемо поїздку, ніж банально випускний, – випускник Роман Кльоцко.

– Ідея класичного випускного у ресторані – заїжджена тема, – каже випускник Роман Гусак.

Вибір хлопців підтримали йдівчата. Тож про зачіски і макіяжі навіть не задумувалися, а підбори, кажуть, залюбки змінять на кеди.

– З однієї сторони провести вечір у ресторані у гарній сукні, зачісці  – гарно, а з іншої – провести цілий тиждень з друзями у хорошій компанії, отримати нові враження і спогади на все життя, вирішили обрати другий варіант, – випускниця Оксана Римар.

Провести випускний по-європейськи вирішили на початку навчального року. За роки навчання учні з класною керівничкою об’їздили всю Україну. Нині переглядають спільні світлини, емоції досі пам’ятають. Такі ж враження хочуть пережити уже за кордоном.

– Якщо ми бачили Україну і були зачаровані її красою, тепер хотіли б побачити світ, побачити Європу, така ідея зародилася в нас спільно з батьками і дітьми, – розповідає класна керівниця  Людмила Кравчук.

Організувати урочистості і застілля недешево. Поїздка за кордон обходиться у таку ж суму. Вікенд за кордоном триватиме тиждень. Батьки випускників за все подбали та розпланували кожен день подорожі.

– Діти їдуть в Краків, Прагу, Відень, Будапешт. У Празі проведуть два дні, для них організують екскурсії, у Будапешті також проведуть весь день. Вартість поїздки 200 євро,  – мама випускника, голова батьківського комітету Марія Шевчук.

На другий день після вручення атестатів, випускники вирушають у мандрівку. Та поки валізи не пакують, активно готуються до ЗНО.

 

Попередня стаття

Без ЖЕКів: у Тернополі створять єдиний Реєстр громади

Наступна стаття

Від шрифту Брайля до української: тернополянам презентували унікальну книгу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.