«Роз’їдає до кісток», – тернополян просять повідомляти, де росте борщівник

У Тернополі знищують небезпечну рослину. Жителів міста просять повідомляти про місця, де росте борщівник.

Про це пишуть на сайті «Тернопіль житлово-комунальний».

– Випари борщівника обпікають шкіру при легкому контакті, при більшому – просто роз’їдають аж до кісток. Рослина найбільш небезпечна тоді, коли цвіте, – зазначає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Для боротьби з небезпечною рослиною уклали угоду зі спеціальним підприємством, як і минулого року. Тому ті, хто бачить борщівник, що росте у місті, можуть повідомляти про це в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради чи на довідку міської ради 1580.

Зазначимо, борщівник Сосновського – небезпечна рослина, яка при дотику дає токсичну реакцію – опіки різної важкості.

Підготувала Тетяна Бабій

Попередня стаття

У Тернополі через півмарафон перекриють рух транспорту

Наступна стаття

Теребовлянська книгозбірня у плачевному стані: стіни в грибку, дах протікає (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.