Теребовлянська книгозбірня у плачевному стані: стіни в грибку, дах протікає (Відео)

Сучасна книгозбірня. У селі Підгайчики Теребовлянської громади повністю оновили бібліотеку.

– Це той зал, де ми зараз стоїмо, такою була наша бібліотека, – каже бібліотекарка Марія Бігуляк.

Старі стіни побілили, закупили нові меблі й стелажі.  У приміщенні бібліотеки обладнали комп’ютерний центр і навіть танцювальну залу.

– Доставили комп’ютери, маємо принтер, мультимедійну дошку, включаємо мультфільми і кіно до різних свят, розповідає бібліотекарка.

Майстер-класи та різноманітні виставки проводять постійно. Такі сучасні книгозбірні з’явилися у 15 селах громади. Міська книгозбірня – у плачевному стані: дах протікає,  стіни в грибку, а зберігати книги ніде.

– У бібліотеці сиро, грибок – це видно неозброєним оком, дах протікає, це небезпечно для книжок, –  директорка Теребовлянської княжої книгозбірні Наталка Михно.

У центрі Теребовлі – районна бібліотека, передати приміщення громаді влада не хоче

– Приміщення бібліотеки у жалюгідному стані. Колектив попри такі умови викладається на максимум. Поряд на центральній вулиці Теребовлі прекрасна бібліотека, але приміщення районна влада не передає громаді, – каже кандидат по 166-ому одномандатному виборчому окрузі від «Об’єднання «Самопоміч» Роман Василіцький.

Роман Василіцький, як голова комісії з децентралізації в області, переконаний, приміщення має отримати громада. Аби діти й молодь у належних умовах використовували усі переваги міської книгозбірні.

 

Попередня стаття

«Роз’їдає до кісток», – тернополян просять повідомляти, де росте борщівник

Наступна стаття

Троє чоловіків в масках ледь не закатували сім’ю підприємця (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.