Гості фестивалю «Братина» танцювали під запальні пісні «Kozak System»

Сотня фольклорних колективів, містечко ремесл та танці просто неба. На Тернопільщині провели культурно-мистецький фестиваль «Братина».

Прославляти Україну, кажуть виконавці, обов’язок кожного.

– Покинули свої роботи, приїхали сюди, бо любимо українську пісню, український народ, – вокалістка народного ансамблю української пісні «Журавка» Наталя.

Майстер гончарної справи Сергій Томашівський вчить діток ліпити глечики.

– Це народне ремесло популяризує гончарне виробництво. Воно сьогодні не в занепаді, але не в такій кількості, як раніше,  – майстер гончарної справи Сергій Томашівський

Кілька тисячі гостей із 5 областей України знайомляться зі звичаями.

– Подобається. Дуже гарно, – відвідувачка Наталя.

– Треба зберігати традиції, українську пісню, – відвідувач Олег.

– Цікаво подивитися, весело. Тут є мої діти і внуки, – відвідувач Дмитро.

Приїжджають сім’ями і привозять рідних.

– Нас приїхало одинадцятеро: дід, син, невістка, куми мої. Вся родина, гостя з Рівненщини Галина Іванюк.

Без допомоги меценатів, зазначає керівник Шумської РДА Юрій Головатюк, свято не було б таким цікавим.

– Об’єднаний «Контінентал» нам суттєво допоміг. Цього року з фонду компанії профінансовано кілька соціальних проектів. Організовано  участь в сьогоднішньому заході легендарного гурту «Kozak System». Мені надзвичайно приємно, що такі компанії є соціально відповідальними. Вони завжди з нами, завжди з громадами та пайовиками, – голова Шумської РДА Юрій Головатюк.

Підспівуючи відомому гурту, відвідувачі взялися за руки і пішли  в танок. «Братина» означає єднання. Спільними зусиллями, організатори та спонсори,  місію фестивалю успішно виконали.

 

Попередня стаття

Український альпініст Віталій Козубський підкорив Еверест із зображенням гербу Тернополя у руках (Фото/Відео)

Наступна стаття

У Тернополі чоловік на очах у власника викрав з автівки майно

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.